CHEESECAKE ΣΟΚΟΛΑΤΑ – ΕSPRESSO -Από τον Pastry Chef Τάσο Λύτρα

300 ΓΡ. ARLAΦΡΕΣΚΟ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ ARLA
200 ΓΡ. ΑΧΝΗ ΖΑΧΑΡΗ
450 ΓΡ. ARLA ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΜΕ 36% ΛΙΠΑΡΑ
110 ΓΡ. ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ
110 ΓΡ. ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ
1 ΔΙΠΛΟ ΚΑΦΕ ESPRESSO (ΡΟΦΗΜΑ)
20 ΓΡ.ΦΥΛΛΑ ΖΕΛΑΤΙΝΗΣ

ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΣΗ:
350 ΓΡ.ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΤΥΠΟΥ OREO
40 ΓΡ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK

ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ:
ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΜΕ ΦΡΟΥΤΑ ΤΟΥ ΔΑΣΟΥΣ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τη βάση:
Λιώνουμε σε ένα μικρό τηγάνι το βούτυρο. Τρίβουμε στο μούλτι τα μπισκότα και τα ανακατεύουμε με το λιωμένο βούτυρο. Απλώνουμε το μείγμα σφιχτά σε ένα τσέρκι και το βάζουμε στο ψυγείο για περίπου 5 λεπτά.

Για τη γέμιση:
Χτυπάμε στο μίξερ το φρέσκο τυρί κρέμα με την ζάχαρη άχνη μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και συνεχίζουμε να χτυπάμε, μέχρι το μείγμα να γίνει σαν γιαούρτι.
Λιώνουμε σε ένα μπεν μαρί τη σοκολάτα με τον καφέ espresso.
Μουλιάζουμε τα φύλλα ζελατίνης σε κρύο νερό και τα προσθέτουμε στη λιωμένη σοκολάτα.
Στη συνέχεια προσθέτουμε σιγά σιγά το μείγμα με το φρέσκο τυρί κρέμα στη λιωμένη σοκολάτα και ανακατεύουμε. Έπειτα βάζουμε το μείγμα στον κάδο του μίξερ και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Απλώνουμε τη γέμιση στη βάση και βάζουμε το cheesecake στην κατάψυξη για μιάμιση περίπου ώρα.
Το βγάζουμε και προσθέτουμε από πάνω τη μαρμελάδα με φρούτα του δάσους.
Γαρνίρουμε με φύλλα βασιλικού.

CHEF ON AIR