Γίαννης Βουτσινάς: ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ – ΕΚΛΟΓΕΣ 2017

Αγαπητέ φίλε επαγγελματία της ιδιωτικής εκπαίδευσης,

Όπως γνωρίζετε, η αγωνία μου για τα κοινωνικά και πολιτικά δρώμενα στη χώρα μας, πάντοτε με ευαισθητοποιούσε αλλά και προσέλκυε το ενδιαφέρον για συμμετοχή και ενεργοποίηση, καθώς ποτέ δεν μου άρεσε να αντιμετωπίζω τα προβλήματα από τη θέση του κριτή, αλλά από αυτήν του μαχητή.

Το ίδιο έπραξα και κατά τη διετή θητεία μου (2013-2015) ως Διευθύνων Σύμβουλος στον ΕΘΝΙΚΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ (Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.), όπου κατά την περίοδο αυτή,  ελαχιστοποιήθηκε ο χρόνος απόκρισης, βελτιώθηκαν οι διαδικασίες των κτιριολογικών ελέγχων των υπό αδειοδότηση φορέων και μειώθηκε δραστικά (από 4 μήνες σε περίπου 25 ημέρες) το χρόνο έκδοσης νέων αδειών.

Επιπλέον, προωθήθηκαν και επιλύθηκαν χρονίζοντα προβλήματα του Οργανισμού.

Με την ίδια αποφασιστικότητα διεκδικώ ως επικεφαλής του συνδυασμού ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ τη διοίκηση του ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ, με βασικό μου στόχο την αναβάθμιση του θεσμικού ρόλου του επιμελητηρίου αλλά και την εφαρμογή σχεδίου,  ώστε να αναδειχθεί η Διά Βίου Μάθηση σε μόνιμο εργαλείο βελτίωσης της επιχειρηματικότητας, να προστατευτεί το επιχειρείν στον τομέα της Ιδιωτικής Εκπαίδευσης, δίνοντας συγκεκριμένες λύσεις στα προβλήματα που δημιουργεί η διαρκώς αυξανόμενη παραοικονομία του κλάδου.

Πρόθεσή μας είναι, η διοίκησή μας στο ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ, να χαρακτηρίζεται από δυναμισμό παρεμβατικό και ουσιαστικό λόγο, αλλά και βιώσιμες λύσεις στα προβλήματα του κλάδου της Ιδιωτικής Εκπαίδευσης, ενός κλάδου που τιμώ και σέβομαι, ενός κλάδου που μπόρεσα να γνωρίσω από κοντά κατά τη θητεία μου στον Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π., να αντιληφθώ  τα προβλήματά του, να αισθανθώ  από κοντά τις αγωνίες και τις προσπάθειές σας, ώστε να λειτουργείτε υποστηρικτικά προς τους γονείς και στα παιδιά- τους μαθητές σας.

Στις εκλογές 10 & 11 Δεκεμβρίου για την ανάδειξη της νέας διοίκησης του ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ, μπορούν να ψηφίσουν τα ενεργά μέλη που ανήκουν στους επαγγελματικούς κλάδους της Ιδιωτικής Εκπαίδευσης, της Εστίασης, του Εμπορίου, των Λογιστών, των Ασφαλιστών, των Μεσιτών, της Ναυτιλίας, του Τουρισμού κ.τ.λ.. Για να δεις όλους τους κλάδους, μπορείς να επισκεφτείς την ιστοσελίδα του συνδυασμού μας http://dikiep.gr/. Εκεί θα βρεις και τις θέσεις που θέτω υπέρ του κλάδου της Ιδιωτικής Εκπαίδευσης.

Διάβασε το δημοσίευμα που προβάλλει τους 18 υποψηφίους στο συνδυασμόΔΥΝΑΜΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ  από την Ιδιωτική Εκπαίδευση (ΔΕΣ ΕΔΩ).

Με το θάρρος αυτό της πολυετούς σχέσης μας, και αν και εσύ πιστεύεις ότι γνωρίζουμε τα προβλήματα του κλάδου και διαθέτουμε την απαραίτητη γνώση και εμπειρία, αλλά και τη βούληση να βρούμε άμεσες και βιώσιμες λύσεις στα θέματα που απασχολούν τους επαγγελματίες της ιδιωτικής εκπαίδευσης, θα εκτιμούσα κάθε σύστασή σου, σε όποιον κρίνεις ότι μπορεί να συμβάλλει με την ψήφο του σ’ αυτήν την εργώδη  προσπάθεια αναβάθμισης του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Πειραιά.

Οι εκλογές για την ανάδειξη της νέας διοίκησης του ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ, θα πραγματοποιηθούν στις 10 & 11 Δεκεμβρίου και κάλπες θα βρίσκονται στον Πειραιά (Αγίου Κωνσταντίνου 3) και στην Ελευσίνα (Εθνικής Αντιστάσεως 98).

Με εκτίμηση,

Ιωάννης Γερ. Βουτσινάς
Οικονομολόγος ΜΒΑ

Επικεφαλής του συνδυασμού
ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ
κιν: 6977404213