Αερολέσχη Δυτικής Ελλάδος (ΑΔΕ)

Η Αερολέσχη Δυτικής Ελλάδος (ΑΔΕ) αποτελεί αεραθλητικό σωματείο, μη κερδοσκοπικό, του οποίου οι ιδρυτές της είναι Ιπτάμενοι της Πολεμικής Αεροπορίας. Είναι εγγεγραμμένο σωματείο στην Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και αναγνωρισμένο αεραθλητικό σωματείο από την Ελληνική Αεραθλητική Ομοσπονδία.

Σκοπός της είναι η ανάπτυξη της αεροπορικής ιδέας και η εξοικείωση του κόσμου με την πτήση, οι εκπαιδευτικές πτήσεις για απόκτηση πτυχίων χειριστών, η ανάπτυξη του τουρισμού στην γύρω περιοχή και πτήσεις αναψυχής προς όλη την Ελλάδα.

Το 2011 παραχωρείται στην ΑΔΕ δημοτική έκταση στην Αγία Παρασκευή Άρτας για κατασκευή Αεροδρομίου, από το Δήμο Νικολάου Σκουφά και το 2013 επιχορηγείται το έργο από την περιφέρεια Ηπείρου.
Το 2014 με μια σειρά από έργα μέσω περιφέρειας Ηπείρου, την συνδρομή της κατασκευαστικής εταιρείας ΤΕΡΝΑ και την χρηματοδότηση από το Δ.Σ. του σωματείου, ολοκληρώνεται και αδειοδοτείται το Αεροδρόμιο Αράχθου Σμηναγός (Ι) Μπαλατσούκας Αναστάσιος, δίνοντας έτσι την μέγιστη τιμή στον άτυχο Αρτινό πιλότο που έχασε την ζωή του με αεροσκάφος F-16, όταν συγκρούστηκε στον αέρα με άλλο αεροσκάφος σε διατεταγμένη αποστολή.

Χαρακτηρηστικά Αεροδρομίου:

 Μήκος διαδρόμου 1600 πόδια και πλάτος 100 πόδια, που θα εξυπηρετεί ελικοφόρα αεροσκάφη εως 2 κινητήρων μέχρι 18 θέσεων.

 Υπόστεγο στέγασης αλλά και φιλοξενίας έως 3 αεροσκαφών Γραφείο επιχειρήσεων.

 Σχολή εκπαίδευσης και παρακολούθησης θεωρητικών μαθημάτων.

 Καφετέρια και χώρο στάθμευσης για την διοργάνωση αεροπορικών εκδηλώσεων και επιδείξεων.

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ                  

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Κώστας Δημήτριος, του Παναγιώτη

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: Αδαμόπουλος Ευθύμιος, του Αλεξάνδρου

ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Βενετίκος Κων/νος, του Δημητρίου

Η Αερολέσχη Δυτικής Ελλάδος ιδρύθηκε το Νοέμβριο του 2011 με το από 11-11-2010 καταστατικό,
το οποίο αναγνωρίσθηκε από το Πρωτοδικείο Άρτας με την υπ’αριθμό 17/2011 απόφαση του Μονεμελούς Πρωτοδικείου Άρτας και καταχωρήθηκε στα βιβλία σωματείων με αύξοντα αριθμό 812/2011, που εδρεύει στην Άρτα, με ΑΦΜ 997682134.

Επικοινωνία

  • Κεντρικά Γραφεία:
    Χανόπουλο Άρτας, Τ.Κ. 471 00
  • Βάση Αεροδρομίου:
    Καλομόδια Άρτας
  • T | 2681 0852 76
  • M | 6987727824
  • Ε | info@airclubartas.gr